fbpx

Absentus Oy:lle on myönnetty Design from Finland -merkki 6.6.2019!

“Design from Finland -merkki tekee suomalaisen muotoiluosaamisen näkyväksi. Merkki kertoo, että tuote tai palvelu on muotoiltu Suomessa ja sen ammattimaiseen muotoiluun on investoitu”. -Suomalaisen työn liitto Absentuksen hautakiville ja yhteishautamuistomerkeille myönnetty Design from Finland -merkki

Olemme todella ylpeitä muotoilustamme, ja siitä miten voimme sen avulla osaltamme tehdä hautausmaista entistä kauniimpia. Muistomerkkimme ja hautakivemme ovat yksilöllisiä taideteoksia, jotka on suunniteltu tukemaan muistamiseen liittyviä rituaaleja, kuten kynttilöiden sytyttämistä ja kukkien viemistä läheistemme muistoksi. Muistomerkkien oheen suunnittelemme niitä täydentäviä, materiaaleiltaan ja muotokieleltään yhteensopivia ympäristötuotteita, kuten upeita penkkejä, pöytiä, pengerryksiä, ja paljon muuta.

Olemme tällä hetkellä Suomen ainoa materiaaliriippumaton muistomerkkien valmistaja. Kiinnitämme suurta huomiota käyttämiemme materiaalien ekologisuuteen sekä pitkäikäisyyteen. Muotoilussamme yhdistelemme taidokkaasti eri materiaaleja, kuten kiveä, metallia, betonia, puuta ja lasia. Eri materiaalien yhdistely tarjoaa ainutlaatuisia muotoiluratkaisuja, joita ei hautausalalla juurikaan ole ennen nähty.

Valaistuksella on teoksissamme suuri rooli. Kynttilän elävä liekki tai ajatuksella sijoitetut kohdevalot korostavat kauniita yksityiskohtia muistomerkeistämme. Illan hämärtyessä valotaide tuo muistomerkeistämme esiin uusia ilmeitä ja tunnelmia.

“Modernistinen muotokieli, laadukkaat materiaalit ja niiden taitava yhdistely, valotaide sekä muistamista tukevat käytännönläheiset ratkaisut, ovat liiketoimintamme ytimessä. Tulemme panostamaan korkeatasoisen suomalaisen muotoiluosaamisen kehittämiseen myös jatkossa” – Ilkka Kankare, tj, Absentus Oy