fbpx

AJANKOHTAISTA

liftup-image

Suomen Kuvalehden numerossa 13/2019 (29.3.2019) Absentus nostettiin esiin kulttuuriosiossa, otsikolla “Hautakivien tyyli on entistä vapaampi, ainakin Helsingin Hietaniemessä”. Jutussa mallejamme kuvattiin mielestämme erittäin onnistuneella sanaparilla “Modernistinen ikiuni”.

liftup-image

Absentuksen esittely arvostetussa saksalaisessa Friedhofskultur-lehdessä (3/2019). Artikkelissa kuvataan, kuinka hautausalan globaalien trendien ja muistamisen kulttuurien ymmärryksen kautta syntyi Absentuksen pohjoismaista muotoilua henkivä mallisto hautakiviä ja muistomerkkejä.

liftup-image

Absentus tuo designin hautausmaille: ”Muistomerkin tulisi olla toiminnallinen paikka rituaaleille”. Kauppalehden uutinen Absentuksen tarinasta 13.3.2019

liftup-image

Absentuksen artikkeli hautamuistomerkkien ja hautausmaiden uusista materiaaleista Tiimalasi-lehden numerossa 1/2019. Hautausmaiden ilmettä nykyään hallitseva kivi on kaunis ja arvokas materiaali. Uudet materiaalit, ja esim. kiven ja muiden materiaalien luova yhdistely, ovat Absentuksen suunnittelussa tärkeässä roolissa. Erityisesti kauniisti patinoituvat metallit tarjoavat persoonallisia vaihtoehtoja perinteisille muistomerkeille.

liftup-image

Absentus valittu mukaan Kasvu Openiin

liftup-image

Absentus löytyy myös Instagramista

liftup-image

Absentus löytyy myös Facebookista

Loimaan Kivi ja Absentus aloittavat laajan yhteistyön

liftup-image

Loimaan Kivi ja Absentus aloittavat laajan yhteistyön

Loimaan Kivi valmistaa kaikki Absentuksen hautamuistomerkkien kiviosat ja vastaa niiden asennuksesta koko Suomessa. Yhteistyön ansiosta Absentuksen muistomerkkejä voidaan jatkossa myydä kaikissa hautaustoimistoissa, joilla on jälleenmyyntisopimus Loimaan Kiven ja Suomen Kivivalmiste Oy:n kanssa.

liftup-image

"Hautamuistomerkkejä suunnitteleva Peter Westerlund toivoo hautausmaille enemmän elämää” (1.11.2017)

liftup-image

Absentukselle kilpailuvoitto kansainvälisessä suunnittelukilpailussa