fbpx
Ajankohtaisia uutisia Absentuksesta

Ajankohtaista

Luoteis-Uusimaa (8.10.2021) kertoo Vihdin hautausmaan uudesta sirottelualueesta, Leponiitystä. Absentus sai toteuttaa seurakunnan visiota vastaavan, räätälöidyn muistolaattaratkaisun Leponiityn kivipaasiin. Lopputulos on hieno!

Kirkko ja Kaupunki -lehdessä (7/2021): Hämeenkylän ja Korson hautausmaille rakennetaan lisää hautapaikkoja. Absentuksen holvihauta on uusi, toimiva ratkaisu hautausmaille. Holvihauta säästää tilaa, ja mahdollistaa hautaamisen ympäri vuoden.

Nastola-lehti (14.10.2020) kirjoitti Nastolan hautausmaan uudesta 2020 avatusta sirottelualueesta ja muistolehdosta, joiden muistomerkit ovat Absentuksen käsialaa.

Kirkon seutu -lehdessä (15.10.2020) artikkeli Levon ja Nastolan upeista muistomerkeistä

Uusi hautakiven huolenpitopalvelu julkistettiin!

Huolenpitopalvelu on Absentuksen ensimmäinen julkaistava Smart Cemetery -digipalvelu. Yhdessä Loimaan Kiven ja Suomen Kivivalmisteen kanssa voimme tarjota kaikki hautakivien hoitoon liittyvät palvelut edullisesti koko maahan, ja kaiken voi tilata helposti yhdestä osoitteesta.

Tiimalasi-lehdessä 2/2019 oli hieno artikkeli Honkanummen hautausmaan uuden metsäuurnahautausmaan avajaisista. Myös Absentuksen upea corten-teräksinen muistoseinä esiteltiin useammassa kuvassa.

Absentuksen hautakiville ja yhteishautamuistomerkeille myönnetty Design from Finland -merkki

“Modernistinen muotokieli, laadukkaat materiaalit ja niiden taitava yhdistely, valotaide sekä muistamista tukevat käytännönläheiset ratkaisut, ovat liiketoimintamme ytimessä. Tulemme panostamaan korkeatasoisen suomalaisen muotoiluosaamisen kehittämiseen myös jatkossa” – Ilkka Kankare, tj, Absentus Oy

Absentuksen YouTube kanava

Absentus löytyy myös Youtubesta. Youtube kanavaltamme löytyy tällä hetkellä havainnollistavia esittelyvideoita ajattomista hautakivistämme.

Oslo hautakivimalli

Suomen Kuvalehden numerossa 13/2019 (29.3.2019) Absentus nostettiin esiin kulttuuriosiossa, otsikolla “Hautakivien tyyli on entistä vapaampi, ainakin Helsingin Hietaniemessä”. Jutussa mallejamme kuvattiin mielestämme erittäin onnistuneella sanaparilla “Modernistinen ikiuni”.

Honkanummen hautausmaan muistomerkki

Absentuksen esittely arvostetussa saksalaisessa Friedhofskultur-lehdessä (3/2019). Artikkelissa kuvataan, kuinka hautausalan globaalien trendien ja muistamisen kulttuurien ymmärryksen kautta syntyi Absentuksen pohjoismaista muotoilua henkivä mallisto hautakiviä ja muistomerkkejä.

Absentus tuo designin hautausmaille: ”Muistomerkin tulisi olla toiminnallinen paikka rituaaleille”. Kauppalehden uutinen Absentuksen tarinasta 13.3.2019

Absentuksen artikkeli hautamuistomerkkien ja hautausmaiden uusista materiaaleista Tiimalasi-lehden numerossa 1/2019. Hautausmaiden ilmettä nykyään hallitseva kivi on kaunis ja arvokas materiaali. Uudet materiaalit, ja esim. kiven ja muiden materiaalien luova yhdistely, ovat Absentuksen suunnittelussa tärkeässä roolissa. Erityisesti kauniisti patinoituvat metallit tarjoavat persoonallisia vaihtoehtoja perinteisille muistomerkeille.

Absentus valittu mukaan Kasvu Openiin

Absentuksen Instagram tili

Absentus löytyy myös Instagramista

Absentuksen Facebook tili

Absentus löytyy myös Facebookista

Loimaan Kivi ja Absentus aloittavat laajan yhteistyön

Loimaan Kivi ja Absentus aloittavat laajan yhteistyön

Loimaan Kivi valmistaa kaikki Absentuksen hautamuistomerkkien kiviosat ja vastaa niiden asennuksesta koko Suomessa. Yhteistyön ansiosta Absentuksen muistomerkkejä voidaan jatkossa myydä kaikissa hautaustoimistoissa, joilla on jälleenmyyntisopimus Loimaan Kiven ja Suomen Kivivalmiste Oy:n kanssa.

"Hautamuistomerkkejä suunnitteleva Peter Westerlund toivoo hautausmaille enemmän elämää” (1.11.2017)

Absentukselle kilpailuvoitto kansainvälisessä suunnittelukilpailussa