fbpx

MATERIAALEINA KIVEÄ, PUUTA JA METALLIA

TOIMIMME MATERIAALIRIIPPUMATTOMASTI TARJOTEN MUISTOMERKEILLE AINA PARHAAT MAHDOLLISET MATERIAALIT ASIAKKAIDEN JA YMPÄRISTÖN YKSILÖLLISTEN TARPEIDEN MUKAAN.

Jokaisella materiaalilla on omat vahvuutensa ja luontaiset ominaisuudet, joiden ymmärtäminen on ensiarvoisen tärkeää suunniteltaessa ajattomia ja pitkäikäisiä tuotteita. Tästä ymmärryksestä syntyvät Absentuksen ainutlaatuiset tuotteet.

Suunnittelufilosofiassamme aitoudella ja rehellisyydellä on suuri merkitys. Hyväksymme tosiasian, etteivät käyttämämme materiaalit ole ikuisia. Suosimme materiaalivalinnoissamme aitoja materiaaleja, jotka ikääntyvät luonnollisesti ja arvokkaasti. Tätä näkyvää ikääntymistä kutsutaan patinaksi. Ja juuri tämä materiaalin omaehtoinen, luonnollinen ikääntyminen  tekee tuotteistamme eläviä ja uniikkeja.

Kiinnitämme läpi koko toimintamme erityistä huomiota ekologisuuteen. Käyttämiemme materiaalien osalta erityisen tärkeää on raaka-aineiden hankinta sekä kierrätettävyys. Tuotteiden elinkaaren pituuteen voidaan vaikuttaa hyvällä suunnittelulla, oikeilla materiaalivalinnoilla sekä käytön aikaisella huollolla.

 

001 Copenhagen

liftup-image

001 Copenhagen

Tämä hautamuistomerkki on kuin ihmisen elämä, moniulotteinen ja inhimillinen valoineen ja varjoineen. Sen muoto palvelee pieniä käytännön tekoja ja tarjoaa henkilökohtaisen tilan läheisen muistamiselle. Rakenne kestää tuulet ja tuiskut vakaasti kuin luja ihmissuhde.

002 Oslo

liftup-image

002 Oslo

Kun läheinen on poissa, hän jättää maailmaamme tyhjän tilan, jonka muoto muistuttaa meitä hänen merkityksestään elämässämme. Pienen kynttilän valo kertautuu muistomerkin sisäpinnalta kuin heijastus kaikesta yhdessä koetusta.

003 Reykjavik

liftup-image

003 Reykjavik

Siro muoto kohoaa tukevalta perustalta kynttilää kantaen ja istutus rinnallaan.Tässä mallissa ei ole mitään liikaa mutta ajatonta kauneutta sitäkin enemmän. Se kasvaa tarvittaessa korkeutta uuden nimen sisältämä surunauha kerrallaan, ja hillitty koko sallii usean muistomerkin sijoittamisen samalle hautapaikalle.

004 Åbo

liftup-image

004 Åbo

Tämä malli kunnioittaa pitkiä perinteitä, samalla kun käytännölliset ratkaisut parantavat muistomerkin kestävyyttä ja helpottavat hautapaikan hoitoa. Pelkistetty muoto nostaa henkilökohtaiset materiaalivalinnat pääosaan.

005 Visby

liftup-image

005 Visby

Tämä upea modernistinen hautamuistomerkki yhdistää selkeän muotokielen uuteen materiaaliin ja muistamisen toimintoihin. Etupinnan koristekuviointi hohtaa pimeässä kauniisti, kun kynttilän asettaa sille varattuun suojaisaan paikkaan.

006 Wasa

liftup-image

006 Wasa

Wasa-mallin hautakivi on siro, selkeäpiirteinen ja luonteikas. Sen pintaa taittavat hillityt, harmoniset viisteet saavat valon heijastelemaan kauniisti, ja antavat kivelle oman, yksilöllisen ilmeen, kuten elämänkaaren eri vaiheet ihmisille.

Perustus

liftup-image

Perustus

Hautamuistomerkin tarkoitus on henkiä kunnioitusta edesmennyttä kohtaan. Routiva ja vajoava maaperä voi kuitenkin saada perinteisen hautakiven kallistumaan tai jopa kaatumaan. Absentuksen perustusjärjestelmään voit asentaa lähes minkä tahansa valitsemasi kiven. Se takaa muistamisen hetkille niiden ansaitseman arvokkuuden, unohtamatta tilaa istutuksille ja kynttilöille.