fbpx

MUISTOLAATAT JA NIMIKYLTIT

Hautausmaiden tarpeet ja toiveet muistolaattojen osalta vaihtelevat suuresti. Myös saman hautausmaan eri muistolehtoihin halutaan usein hankkia hyvin erilaisia muistolaattoja.

Siksi Absentuksen mallisto on suunniteltu alusta asti siten, että se mukautuu kaikkiin tarpeisiin.
Muistolaattojemme valikoima on laaja, ja laajentuu edelleen jatkuvasti. Voimme helposti räätälöidä täysin yksilöllisen kokonaisuuden juuri tietyn hautausmaan tarpeeseen.

Muutamia esimerkkejä muistolaatoistamme alla, ja lisätietoja tämän sivun lopussa. Jos suunnittelette muistolaattojen hankintaa, olkaa yhteydessä, ja suunnitellaan juuri teille parhaiten sopiva ratkaisu.

 

ESIMERKKEJÄ MUISTOLAATOISTAMME

(Katso lisää kuvia Referenssejä -sivulta)

Vihdin hautausmaan uuden sirottelualueen kivipaaseihin muistolaatat toteutettiin ilmavasti, kehikkoon ilman raameja. Kehikko on tehty mustasta alumiinista, jolloin se sulautuu mustaan kiviseinään. Muistolaatat ovat kooltaan 60 x 100mm, ja ne on asennettu kiskoon piilokiinnityksellä.

 

 

Porvoon Näsinmäen hautausmaan uudelle sirottelualueelle valittiin suuret
(120 x 120) alumiiniset muistolaatat, joihin voi kaivertaa nimitietojen lisäksi esim. koristekaiverruksen, muistolauseen, tai puolison nimitiedot.

 

 

Vaasan muistomerkkien seinämät on tehty keraamisesta laatasta.
Päätyseinien suuret ja arvokkaat laatat ovat kaiverrettavia muistolaattoja,
jotka on kiinnitetty muistomerkkin täysin näkymättömällä mekanismilla.

 

 

Levon hautausmaan hienoon kaarevaan kivimuuriin muistolaatat asetettiin erillisiin tauluihin,
jotka mukailevat elävästi kivimuurin karhean lohkareista muotoa.

 

 

Keravan uuden sirottelualueen muistopaasiin mitoitettiin kaksi siististi kehystettyä, yhtenäistä taulua. Muistolaatat voi asentaa tai poistaa kiskoilta irrottamalla sivujen kehyslistat.
Materiaalina mustaksi anodisoitu alumiini.

 

 

Nastolan hautausmaan laadukkaasta luonnonkivestä valmistettujen kiviristien
muistolaatat mitoitettiin siten, että ne muodostavat yhtenäisen seinämän,
josta heijastuu kiviristin jalustaan upotetun valaisimen hohto.

 

KOKO: Muistolaatat, kiskot ja kehikot voidaan tehdä missä tahansa asiakkaan toivomassa koossa.

MATERIAALI: yleisimmin alumiini, muita vaihtoehtoja ovat esim. luonnonkivi, rosteri, corten-teräs tai keraaminen laatta.

KEHYSTYS: Muistolaattojen muodostaman kokonaisuuden voi kehystää siistiksi ja selkeärajaiseksi tauluksi, tai ne voi asentaa ilmavasti irralleen toisistaan.

KISKOT ja PIILOKIINNITYS: Erityisosaamistamme ovat kiskoratkaisut ja muut piilokiinnityksellä toimivat ratkaisut, jotka mahdollistavat muistolaattojen helpon kiinnityksen hautakiveen ilman poraamista tai työkaluja. Näin muistolaattoja voi asentaa helposti ja ympäri vuoden.

PALVELUKOKONAISUUS: Tarjoamme muistolaattoja kokonaisuutena, joka sisältää asiakaskohtaisen suunnittelutyön, muistolaatat ja niihin tarvittavat lukitus- ja tukielementit, toimituksen kohteeseen sekä asennuksen.

Kysy lisää: info@absentus.com tai 044 748 0600

Absentuksen hautakiville ja yhteishautamuistomerkeille myönnetty Design from Finland -merkki