fbpx

REFERENSSEJÄ

YHTEISHAUTAMUISTOMERKKEJÄ

Pitkään valmisteltu hanke Helsingissä Maunulan uurnalehdossa on vihdoin valmis. Muistomerkkimme ”Planeetta” symboloi sitä kaunista ajatusta, että poissa oleva (absent) tukee ja kannattelee niitä, jotka jäivät muistelemaan. Kivipaasista poisleikattu planeetan muoto korostuu yövalaistuksessa.

Kauniit kiviristit Nastolan hautausmaan uurnametsän sylissä. Ristien sakaroihin kiinnitetään alumiinista valmistetut muistolaatat. Edessä kivipöytä kynttilöitä varten.

Vaasan vanhan hautausmaan uurnalehtoon pystytettiin kaksi upeaa Oslo-yhteishautamuistomerkkiä. Muistolaatat kiinnitetään muistomerkin sivuille. Muistomerkin pyöreän aukon voidaan katsoa kuvaavan elämän jatkuvuutta tai vainajan jättämää tyhjää tilaa jälkeenjääneiden mielissä.

Nastolan hautausmaalle pystytetty yhteishautamuistomerkki valmistettiin Corten-teräksestä, kivestä ja alumiinista. Corten-seinämään on leikattu kaunis risti, jonka lävitse seinämän taakse sijoitetut kynttilät valaisevat ristikuvion. Seinämän alareunassa on paikka kynttilöille. Muistolaatat on kiinnitetty kiviseinämään.

Levon hautausmaan muistolehdossa on hieno, kaareva kivimuuri muistolaatoille. Absentuksen muistolaatat muodostavat kolmekymmentä taulua, joiden elävällä asettelulla jatkettiin kivimuurin elävää, luonnollisen rosoista vaikutelmaa.

Absentuksen kädenjälki näkyy upeissa, Corten-teräksestä valmistetuissa yhteishautamuistomerkeissä Honkanummen hautausmaalla. Tässä luonnonkauniissa metsäkorttelissa corten istuu upeasti mäntymaisemaan. Hienon alueen pääsuunnittelijana Byman & Ruokonen Oy.

Keravan hautausmaan sirottelualueen muistolaatat upeasta mustaksi anodisoidusta alumiinista.

Keravan hautausmaan uurnalehdon komeisiin kivipaaseihin toimitimme muistolaatat ja kynttilätasot.

hautakiviä JA MUISTOMERKKEJÄ

Helsingin pitäjän kirkon hautausmaalle asennettu Visby on mustan metallin ja graniitin tyylikäs yhdistelmä. Esteettinen kokonaisuus pitää sisällään lasiovilla suojatun kynttilätilan, ja etuseinään leikatun koristekuvion. Vaikutelman viimeistelee poikkeuksellisen hieno, sinisten kukkien luoma värikontrasti.

Mallistomme ensimmäinen hautakivi, Copenhagen, tuo hautausmaalle uudenlaista muotoilua. Hautakiven kaunis ja moderni muotoilu tukee muistamisen tekoja, erityisesti kynttilöiden sytyttämistä ja kukkien tuomista haudalle.

Copenhagen on valmistettu Corten-teräksestä. Tämän ”säänkestävänä teräksenä” tunnetun metallin pintaan muodostuva patina suojaa terästä tehokkaasti sääolosuhteilta ja ajan hampaalta. Patinoituminen muuttaa Cortenin väriä ajan kuluessa, antaen hautakivelle elävän ja yksilöllisen ilmeen. Cortenin ruosteenpunainen, iän myötä tummuva värisävy istuu hyvin hautausmaiden yleisilmeeseen.

Tämä ainutlaatuinen hautakivi voitti ensimmäisen palkinnon yhteispohjoismaisessa NFKK:n hautakivien suunnittelukilpailussa 2017.

Kaunis Åbo-hautaristimme, paikka Haminan hieno vanha ortodoksinen hautausmaa. Ristin materiaalina luonnollisesti harmaantuva, erittäin laadukas lehtikuusi. Perustuksessa oma paikka istutuksille. Kiinteästi asennettu laadukas pronssilyhty kynttilöille.

YMPÄRISTÖkalusteita

Järvenpään hautausmaalle asennettiin kaksi jäteasemaa yleisilmeen siistimiseksi. Materiaaliksi valittiin tyylikäs, pitkäikäinen ja ympäristöön istuva corten-teräs myös siksi, että jäteastioita tyhjennetään koneellisesti. Corten-teräs sietää kolhuja ja kolhiintunut pinta patinoituu jälleen suojaavaksi ruosteeksi. Corten-teräs on myös kierrätettävä materiaali.

Lahden Läntisen hautausmaan muistolehdossa on hieno graniittinen kivipöytä. L-kirjaimen muotoisen pöydän toinen sivu on kynttilöille, toinen kukkamaljakoille. Omaiset ovat löytäneet pöydän ja se on ilahduttavasti aivan täynnä kukkia.

Monikäyttöinen istutusastiamme Porvoon Näsinmäen kauniilla hautausmaalla. Istutusastiaa voi säädettävän pohjalevyn ansiosta käyttää puille ja pensaille, kukkaistutuksille, sekä kukkamaljakoille ja talvisin kynttilöille. Tämän astian patinoituminen on vasta alussa.