fbpx

REFERENSSEJÄ

I

 

YHTEISHAUTAMUISTOMERKKEJÄ

Kauniit kiviristit Nastolan hautausmaan uurnametsän sylissä. Ristien sakaroihin kiinnitetään alumiinista valmistetut muistolaatat. Edessä kivipöytä kynttilöitä varten.

Vaasan vanhan hautausmaan uurnalehtoon pystytettiin kaksi upeaa Oslo-yhteishautamuistomerkkiä. Muistolaatat kiinnitettään muistomerkin sivuille. Muistomerkin pyöreän aukon voidaan katsoa kuvaavan elämän jatkuvuutta tai vainajan jättämää tyhjää tilaa jälkeenjääneiden mielissä.

Nastolan hautausmaalle pystytetty yhteishautamuistomerkki valmistettiin Corten-teräksestä, kivestä ja alumiinista. Corten-seinämään on leikattu kaunis risti, jonka lävitse seinämän taakse sijoitetut kynttilät valaisevat ristikuvion. Seinämän alareunassa on paikka kynttilöille. Muistolaatat on kiinnitetty kiviseinämään.

Keravan hautausmaan uurnalehdon komeisiin kivipaaseihin toimitimme muistolaatat ja kynttilätasot.

Absentuksen kädenjälki näkyy upeissa, Corten-teräksestä valmistetuissa yhteishautamuistomerkeissä Honkanummen hautausmaalla. Tässä luonnonkauniissa metsäkorttelissa corten istuu upeasti mäntymaisemaan. Hienon alueen pääsuunnittelijana Byman & Ruokonen Oy.

YMPÄRISTÖTUOTTEITA

Järvenpään hautausmaalle asennettiin kaksi jäteasemaa yleisilmeen siistimiseksi. Materiaaliksi valittiin tyylikäs, pitkäikäinen ja ympäristöön istuva corten-teräs myös siksi, että jäteastioita tyhjennetään koneellisesti. Corten-teräs sietää kolhuja ja kolhiintunut pinta patinoituu jälleen suojaavaksi ruosteeksi. Corten-teräs on myös kierrätettävä materiaali.

Monikäyttöinen istutusastiamme Porvoon Näsinmäen kauniilla hautausmaalla. Istutusastiaa voi säädettävän pohjalevyn ansiosta käyttää puille ja pensaille, kukkaistutuksille, sekä kukkamaljakoille ja talvisin kynttilöille. Tämän astian patinoituminen on vasta alussa.

Absentuksen hautakiville ja yhteishautamuistomerkeille myönnetty Design from Finland -merkki