fbpx

Smart Cemetery ©

Smart Cemetery © on Absentus Oy:n koko hautausmaa-ekosysteemin kattava, täysin uudenlainen digitaalinen konsepti, jonka kehitystyö on aloitettu vuonna 2016. Smart Cemetery on avoimiin rajapintoihin perustuva ja aidosti eri toimijoiden tarpeisiin skaalautuva digitaalinen alusta. Hankkeeseen on saatu ELY-keskuksen innovaation kaupallistamistukea sekä Tekesin kansainvälisen kasvun Tempo-rahoitus.

Hautaamiseen liittyy paljon eri toimijoita, logistiikkaa, sääntöjä, sopimuksia, kommunikaatiota ja palveluita, joita ei tällä hetkellä vielä voi hallinnoida yhdestä paikasta digitaalisesti. Digitalisaatio kuitenkin muuttaa toimintatapoja myös perinteisillä aloilla, sillä se nopeuttaa ja yksinkertaistaa prosesseja ja kommunikaatiota. Tätä kuluttajat tulevat jatkossa vaatimaan myös hautausalan toimijoilta. Digitaalinen alustamme mahdollistaa resurssien tehokkaamman hyödyntämisen, joustavamman eri osapuolten välisen kommunikaation, hautausmaiden tulevan kehityksen mallintamisen sekä uusien palveluiden kehittämisen niin kuluttajien kuin ammattilaistenkin tarpeisiin.

Smart Cemetery- hanke on nyt pilotointivaiheessa. Jos haluat lisää tietoa hankkeesta tai olet kiinnostunut osallistumaan pilotointiin, ole yhteydessä meihin!