fbpx
Musta Copenhagen - hautakivi kauniin luonnon keskellä

MUISTAMINEN ON TEKOJA

Absentuksen hautamuistomerkit ovat syntyneet ajatuksesta, että muistaminen tarvitsee paikan, jossa voi pienten tekojen kautta osoittaa kunnioitusta läheiselleen. Näihin muistamisen rituaaleihin kuuluvat usein kynttilän sytyttäminen, kukkien asettelu ja haudan äärellä hiljentyminen.

Nämä hyvin maanläheiset tarpeet on huomioitu ratkaisuilla, joiden ansiosta kynttilät pysyvät tuulensuojassa ja istutukset on helppo hoitaa. Erityistä rakenteellista huomiota on kiinnitetty myös perustusjärjestelmään, jotta muistomerkki pysyy tukevasti pystyssä.

Hautamuistomerkkiemme suunnittelun kantavana ajatuksena on hyödyntää muistomerkille varattua rajallista tilaa mahdollisimman hyvin, jotta se tukee aktiivista muistamista. Tämä käytännön ehdoilla suunniteltu tilan hyödyntäminen on puettu hillittyyn ulkoasuun, jonka voi viimeistellä omilla materiaalivalinnoillaan. Näin lopputulos on persoonallinen, mutta pääosassa on aina muistojen kunnioittaminen ja uusien luominen. Tämä lähestyminen yhdistettynä skandinaaviseen ja lämpimään muotoiluun on tuonut Absentukselle alalta kiitostaMuun muassa Copenhagen hautakivi voitti arvostetun NFKK:n suunnittelukilpailun.

Muistomerkkien suunnittelu laadukkaista suomalaisista materiaaleista

IDEA SYNTYI OMASTA KOKEMUKSESTA

Vuonna 2013 oman isän kuollessa Peter Westerlund joutui pohtimaan, millainen hautamuistomerkki kunnioittaisi elettyä elämää ja myös vastaisi läheisten toiveisiin pitkälle tulevaisuuteen.

Arkkitehtina Peter oli tottunut suunnittelemaan ratkaisuja, jotka tukevat ihmisten toimintaa ja samaa hän toivoi myös hautamuistomerkiltä. Kun tarjolla olevista malleista ei löytynyt mieluista, Peter päätyi itse suunnittelemaan isänsä elämäntarinaan sopivan ja omaisia miellyttävän ratkaisun.

Nyt omasta kokemuksesta lähtenyt idea on laajentunut valikoimaksi kauniita ja käytännöllisiä tuotteita, ja yhden arkkitehdin ideasta on syntynyt taidolla ja intohimolla toimiva yritys.