fbpx

YMPÄRISTÖKALUSTEET

DESIGN-FILOSOFIAMME

Olemme erikoistuneet hautausmaatuotteiden, kuten muistomerkkien sekä niitä täydentävien, korkealaatuisten ympäristökalusteiden suunnitteluun. Tuotteemme ovat sekä kauniita että käytännöllisiä ja modulaarisina ne soveltuvat hyvin eri mitoitustarpeisiin. Yhdessä ne muodostavat laajempia tuoteperheitä, jolloin mahdollistuu hautausmaaympäristön kokonaisvaltainen suunnittelu visuaalisesti yhdenmukaisilla tuotteilla.

Absentuksen tuotesuunnittelun lähtökohtana on materiaaliriippumattomuus. Uskomme, että ajaton muotokieli ja hyvin suunniteltu toiminnallisuus voidaan toteuttaa mistä tahansa ulkorakentamiseen tarkoitetusta materiaalista. Materiaalin siis määrittelevät suunniteltava kulttuuriympäristö sekä asiakkaamme toiveet. Jokaisella materiaalilla on omat vahvuutensa ja luontaiset ominaisuutensa, joiden ymmärtäminen on ensiarvoisen tärkeää suunniteltaessa ajattomia ja pitkäikäisiä tuotteita. Tästä ymmärryksestä syntyvät Absentuksen ainutlaatuiset tuotteet.

_____________________________________________

PENKIT & PÖYDÄT

Mallistossamme on useita kukkien ja kynttilöiden asetteluun suunniteltuja pöytiä, joiden materiaalit ja muotokieli voidaan valita sen mukaan, että se peilaa alueen muistomerkkien tyyliä.

Jotta kiireettömälle muistamiselle olisi muistomerkkien läheisyydessä luontevia paikkoja, kuuluu tuotevalikoimaamme myös kokonaisuutta täydentäviä penkkejä.

_____________________________________________

AIDAT & KATOKSET

Modulaaristen aitaratkaisujemme avulla on helppo luoda esteettisesti miellyttäviä visuaalisia suojia hautausmaan erilaisiin tarpeisiin. Aitaseinäkkeillä voidaan verhoilla esim. jäteasemia tai rajata huoltovälinealueita muusta puistoalueesta. Aitaelementteihimme on mahdollista integroida istutuskaukaloita koristekasveja varten ja ne toimivat tarvittaessa maanpaineseininä. Kivitäytteinen tukimuuri on helppo tapa aidata alueita ja sen visuaalinen ilme käy luontevaa vuoropuhelua hautausmaita usein kiertävien, vanhojen kivimuurien kanssa.

Katosten ilme on saatu keveäksi ritilämäisen seinärakenteen ansiosta ja seinäelementteihin voidaan integroida istutuskaukaloita esim. köynnöksiä tai muita koristekasveja varten. Ne palvelevat mm. pyörä- ja työvälinekatoksina. Katosten seinä- ja kattoelementtien mitat ovat täysin muokattavissa ja asennustapoja on monia, pohjamateriaalista tai maaperästä riippuen. Katto on mahdollista toteuttaa myös viherkattona.

_____________________________________________

ISTUTUSALTAAT & JUURISUOJAT

Muistomerkkien ympäristön somistamiseen ja elävöittämiseen löytyy useita erilaisia istutusaltaita niin kivestä, betonista kuin metallistakin. Istutusaltaita on niin halutessaan mahdollista myös integroida penkkeihin.

Juurisuojien kuvioinnissa voidaan käyttää samaa muotokieltä kuin alueen muussa kalustamisessa ja muistomerkeissä. Mallistossamme on mm. juurisuoja, joka toimii myös levähdyspaikkana.

 

_____________________________________________

OPASTEET & VALAISIMET

Olennainen osa toimivaa hautausmaaympäristöä on selkeä opastus. Tarjoamme siihen useita erilaisia ratkaisuja, klassisesta moderniin.

Suomen pohjoisissa olosuhteissa valaistuksen merkitys hautausmaalla korostuu. Syksyllä ja talvella valot sekä johdattavat kulkijaa, merkkaavat esteitä että luovat tunnelmaa. Valoa pitää silloin olla tarpeeksi, mutta valonlähteiden tulee istua ympäristöönsä kauniisti, jotta ne myös valoisina vuodenaikoina miellyttävät silmää.

Kehitämme asiakkaan tarpeisiin valaistusratkaisuja, jotka tukevat visuaalisesti yhtenäisiä kaluste- ja muistomerkkiratkaisuja.